Marijke Umans kennen we als auteur van vele boeken met een wervelende fantasie en een flinke portie humor die vlot lezen en waarin blijkt dat zij zich met gemak kan inleven in het leven en voelen van kinderen en jongeren. Die eigenschap maakt haar – als auteur en als ervaringsdeskundige als gescheiden vrouw met 2 opgroeiende kinderen – de ideale persoon om hen op weg te helpen als de ouders besluiten om te scheiden.

Zij veroordeelt nooit, maar schrijft altijd met een eerlijke en vlotte pen over emoties en gebeurtenissen en spijst dit alles met herkenbare getuigenissen.
Basis van het boek is dat kinderen rechten hebben. Rechten die soms vergeten of opzij geschoven worden. Maar zij zet die rechten centraal en geeft hen een warme en onderbouwde steun waar het nodig is. Herkenning en zich begrepen voelen worden zo belangrijke eigenschappen voor het jonge doelpubliek dat zich thuis zal voelen in deze dikke turf.

...een klepper van formaat die gezien en gelezen mag – sorry moét – worden.
Een rijke en fraaie bundel vol dankbare en nodige hulp in tijden van twijfel, angst, vragen, … Een niet te missen aanrader voor kinderen en jongeren en hun ouders (die al dan niet scheiden of gescheiden zijn) maar ook voor hulpverleners, leerkrachten, opvoeders, en meer.
Eric Vanthillo, PLuizuit

Lees HIER de volledige recensie