Eureka Hoera!

Proeven van gedichten en verhalen was nog nooit zo heerlijk. Een interactief programma waar het publiek dolenthousiast wordt aangespoord om nadien ook zelf in de boeken te duiken.
Voor lezers en niet-lezers, voor wiebelkonten en rustige zieltjes...

Actrice, zangeres en auteur Marijke Umans komt samen met een muzikant en een grote stapel boeken naar je toe.
Ze betreden onbevangen het podium, de refter, de zaal of klas met een hele stapel prentenboeken, gedichtenbundels en andere boeken, verschillende instrumenten en een waaier aan capaciteiten.

De boeken worden uitgestald, het publiek kiest: een titel, een cover, een thema, een woord.. of een instrument, een muziekgenre.. en zo wordt er improviserend aan de slag gegaan! Marijke Umans leest voor, vertelt, maakt à la minute een lied van een gedicht of zet het publiek aan om mee te creëeren. Een klankdecor, een gezongen zin, ritmisch spel... de muzikant begeleidt of stuurt met zijn begeleiding.

​In thema mogelijk of algemeen... ​kan voor kleuters, kleuters met grootouders voor grootouderdagen, voor lagere school, in thema van de sint, jeugdboekenmaand, voor middelbare school rond poëzie, voor volwassenen rond liefde, de dood, het leven, ...